گروه آموزشی زبان و ادبیات انگلیسی

دانشگاه خیام در یک نگاه
۰۵۱-۳۵۱۵۶
گروه آموزشی زبان و ادبیات انگلیسی
دانشگاه خیام / گروه های آموزشی

همانطور که یک دانشجوی زبان و ادبیات فارسی، پیش از ورود به دانشگاه زبان فارسی را آموخته و با ادبیات آن آشنا است و در دانشگاه به تجزیه و تحلیل زبان فارسی و ادبیات می پردازد، دانشجوی زبان انگلیسی نیز نباید دانشگاه را محلی برای آموزش ابتدایی زبان بداند، بلکه باید پیش از ورود به دانشگاه با زبان انگلیسی آشنایی داشته و سپس در دانشگاه با ادبیات و یا مترجمی زبان انگلیسی آشنا گردد. از آنجایی که دانشجویان زبان انگلیسی در بدو ورود به دانشگاه زبان را فقط به صورت نظری یاد گرفته اند نه عملی، باید طی سه ترم اول، دروس پایه زبان شامل خواندن، نگارش و مکالمه را فراگرفته و سپس وارد دروس اصلی و اختصاصی زبان و ادبیات انگلیسی یا مترجمی شوند.

معرفی رشته زبان و ادبیات انگلیسی (کارشناسی)
رشته زبان و ادبیات انگلیسی، به آشنايی دانشجويان با ادبیات انگلیسی می پردازد به اين ترتیب که ادبیات انگلیسی در دوره هاي مختلف ادبیات، متون ادبی، اشعار و نقد ادبی و نمايش و متون نمايشی را به دانشجويان معرفی می کند. پرورش خلاقیت و قدرت تفکر دانشجويان و درک و تحلیل آثار ادبی از اهداف اين رشته ی زيبا است. در اين رشته دانشجويان بیشتر با آثار ادبی انگلستان، آمریکا، و جهان آشنا می شوند . فارغ التحصیلان اين رشته قادر خواهند بود ادب و فرهنگ ايرانی را در حد امکان به جوامع خارجی معرفی کنند؛ با تحقیق در کتب انگلیسی زبانان، جامعه ايرانی را از آخرين پیشرفتهای علمی فنی جهان مطلع سازند و در زمینه هايی که در آن به زبان انگلیسی احتیاج است مورد استفاده قرار گیرند. وضعیت استخدامی رشته کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی معمولا در زمینه های معلمی، مترجمی، راهنمای گردشگری، هتلداری، و کارمند آژانس مسافرتی است.

معرفی رشته مترجمی زبان انگلیسی (کارشناسی)
در ترم های اول اين رشته، چهارچوب اولیه ترجمه و تفاوت زبان ها به دانشجويان آموزش داده می شود و تئوری ترجمه به ساده ترين وجه مطرح می گردد. در ترم های آخر نیز انواع تئوری های ترجمه مطرح شده و يک نگرش نظری کلی در مورد ترجمه به دانشجويان داده می شود تا بتوانند به مرور به ترجمه جملات کوتاه و بلند و سپس جملات پیچیده و بالاخره ترجمه متون ادبی بپردازند. دانشجوی خوب اين رشته می تواند يک فارغ التحصیل موفق باشد و در نتیجه فرصت های شغلی زيادی دارد. برای مثال، علاوه بر تدریس زبان انگلیسی می تواند جذب صدا و سیما، خبرگزاری جمهوري اسلامی ايران، وزارت امور خارجه شده و يا در سازمان ها و موسسات خصوصی که با خارج از کشور ارتباط دارند و نیازمند به مترجم هستند، فعالیت کند.

سوابق علمی و پژوهشی گروه زبان انگلیسی
- ارائه سمینارهای علمی تخصصی درون گروهی
- ارائه مقالات ملی توسط اعضای هیئت علمی
- چاپ مقالات اعضای هیئت علمی در مجلات داخلی و خارجی
- ترجمه کتاب توسط اعضای هیئت علمی
- شرکت دانشجویان در سمینارهای ملی و چاپ مقاله و پوستر
- برگزاری کارگاه های تخصصی ترجمه و نقد ادبی


تعداد دانشجویان گروه زبان انگلیسی در حال حاضر
ادبیات انگلیسی: ۱۹۶ نفر
مترجمی: ۲۳۱ نفر
کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی: ۴۱ نفر
پذیرش کارشناسی ادبیات انگلیسی: مهر ماه ۱۳۷۸
پذیرش کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی: مهر ماه ۱۳۷۸
پذیرش ارشد ادبیات انگلیسی: مهر ماه ۱۳۹۴


انجمن علمی گروه زبان انگلیسی
انجمن علمی گروه زبان انگلیسی با نزدیک به یک دهه فعالیت و سابقه که اعضای آن از طریق انتخابات دانشجویی انتخاب می شوند نسبت به برگزارى سمينارها و كارگاه های علمی، سخنرانی ها، مسابقات دانشجویی، نمايش و نقد فيلم، برپایی بازارچه های خيريه، و برگزاری جشن های فارغ التحصیلی اقدام نموده است.

کالج زبان انگلیسی
کالج زبان های خارجه خیام در سال 1391 توسط گروه زبان طراحی و راه اندازی شد و از فروردین92 13 فعالیت آموزشی خود را رسما آغاز کرد. این مرکز آموزش زبان تحت نظارت و بازبینی گروه زبان انگلیسی قرار دارد و با برخورداری از کادری مجرب ارائه دهنده خدمات آموزشی در زمینه های ذیل با کیفیت بسیار بالا مبتنی بر جدیدترین شیوه ها و منابع پیشرفته در آموزش زبانهای خارجی برای استفاده دانشجویان کارمندان و اساتید می باشد.
1- مکالمه زبان انگلیسی (مبتدی تا پیشرفته)
2- گرامر
3- بحث آزاد
4- نامه نگاری
5- مقاله نویسی
6- اصول و روش ترجمه
7- مکالمه زبان فرانسه
8- آمادگی آزمون های IELTS- TOEFL- MCHE- MSRT

راه یافتگان به مقطع کارشناسی ارشد
به طور تقریبی هر سال 70 درصد دانشجویان کارشناسی ادبیات و مترجمی انگلیسی دانشگاه خیام در کنکور کارشناسی ارشد قبول شده که نیمی از آن ها به دانشگاه های تراز اول دولتی و نیمه دیگر به دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی راه پیدا می کنند.


کلام آخر
فارغ التحصیلان زبان انگلیسی (از هر دو گرایش) از استعداد و توانمندی بالایی برخوردارند که از سویی کشور ما به شدت نیازمند بهره گیری از آن است و از سوی دیگر آنان مشتاق ارائه همه توان خود به جامعه هستند و در این میان با راه اندازی کانون فارغ التحصیلان دانشگاه خیام در آینده ای بسیار نزدیک به حول قوه الهی این کانون همچون پل ارتباطی میان جامعه و جمعیت فارغ التحصیلان ایفای نقش کرده و با شناسایی استعدادها و توانمندی‌های اعضاء و شناخت نیازهای جامعه در خدمت فارغ التحصیلان و کشور خواهد بود.


اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی