نصب و راه اندازی دستگاه لیزر پیشرفته حالت جامد

نصب و راه اندازی دستگاه لیزر پیشرفته حالت جامد

به لطف خداوند بزرگ و به همت گروه فیزیک دانشگاه خیام مشهد یک دستگاه لیزر پیشرفته حالت جامد و نیمرسانا با موفقیت در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 1398 در این دانشگاه نصب و راه اندازی شد. همچنین نحوه کار با این دستگاه و کلیه آزمایش های عملی آن هم بصورت تئوری و هم بصورت عملی آموزش داده شد.

موارد مهمی در این دستگاه حائز اهمیت است که بصورت کوتاه بیان خواهند شد.

توان بیشینه (میلی وات) نرخ تکرار (کیلو هرتز) پهنای پالس (نانو ثانیه) نوع لیزر طول موج (نانومتر) نام لیزر خانواده لیزر
5000 پیوسته 808 دیود لیزر لیزر نیمه رسانا (دیود)
300 تا 6 کیلو هرتز 3 پالسی 1064 هارمونیک اول Nd:YAG حالت جامد
100 تا 6 کیلو هرتز 3 پالسی 532 هارمونیک دوم Nd:YAG حالت جامد

1. این دستگاه شامل سه لیزر مختلف می باشد

1-1 لیزر نیمرسانا (لیزر دیود)، این لیزر یک لیزر پیوسته بوده و توان بیشینه آن نیز 5 وات می­باشد

2-1 لیزر هارمونیک اول Nd:YAG با طول موج 1064 نانومتر و پهنای پالس 3 نانو ثانیه که بیشنه توان آن 300 میلی وات است

3-1 لیزر هارمونیک دوم Nd:YAG با طول موج 532 نانومتر و پهنای پالس 3 نانو ثانیه، که بیشینه توان آن 100 میلی وات است.

2. از این دستگاه هم می­توان برای آموزش لیزر و اپتیک استفاده کرد و هم برای پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی از آن بهره برد. ساختار این دستگاه از ابتدا بصورت باز طراحی شده است تا بتوان هم همه المان ها را به کاربر آموزش داد و هم اینکه در صورت نیاز از هر کدام از آنها بصورت جداگانه استفاده کند.

3. نکته دیگر نیز اینکه به دلیل طراحی خاص این لیزر قابلیت استفاده از همه این طول موج ها برای کاربر وجود دارد، همچنین در صورت نیاز می توان المان های دیگری نیز به این دستگاه اضافه نمود تا بتوان آزمایش های دیگری انجام داد.

4. در دستور کار این لیزر توضیحات مختصری در مورد ساختار مهندسی لیزر بیان شده است و آزمایش هایی که می­توان با آن انجام داد بصورت مشروح بیان شده است.
جهت کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص این لیزر به صفحه مشروح آن در وب سایت شرکت مراجعه کنید.

نکته جالب اینکه دانشگاه خیام مشهد بصورت تخصصی بر بحث لیزر و فوتونیک متمرکز می باشد و از فعالین و پیشگامان این رشته در شمال شرق کشور می­باشد. شرکت تکفام سازان شفا بر خود لازم می داند به دلیل نهایت همکاری این دانشگاه با این شرکت از کلیه همکارن و فعالین این دانشگاه بویژه همه اساتید گرانقدر و مهمان نواز گروه فیزیک تشکر و قدردانی ویژه ای بعمل آورد.

ثبت توسط : مرکز آمار، اطلاعات و امور رایانه ای تعداد بازدید : ۳۷۰۲ مشاهده نسخه چاپی اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی